Dubbelwandig rookkanaal van Isoduct

Dubbelwandig rookkanaal van Isoduct

schoorsteenkap-k100-2Het oude rookkanaal van mijn open haard werkte niet helemaal zoals het zou moeten. De hitte en rook werd niet goed afgevoerd en dat merkte ik op sommige momenten iets te goed. Hierdoor vermeed ik het gebruik van de open haard, maar omdat het wat kouder begon te worden ben ik op zoek gegaan naar een oplossing.

De oorzaak

Een van de grootste oorzaak van de overlast van hitte en rook ontstond doordat het rookkanaal niet naar behoren werkte. De trek was niet optimaal en hierdoor werd de hitte en rook niet goed of nauwelijks afgevoerd. Hier was ik achtergekomen nadat er een haarden specialist langs was geweest.

200-isoductVan de specialist had ik begrepen dat ik op zoek moest gaan naar een dubbelwandig rookkanaal, omdat de trek hiervan veel beter is. Ook had ik begrepen dat ik op zoek moest gaan naar een dubbelwandig rookkanaal van het merk “Isoduct”. De dubbelwandige rookkanalen van het merk Isoduct zijn de enige rookkanalen die zonder extra beschermende onderdelen bevestigd kunnen worden. Dit komt door het isolatiemateriaal dat is gebruikt voor het maken van het dubbelwandig rookkanaal.

Op het internet had ik een website gevonden waar ik de rookkanalen van Isoduct gemakkelijk kon bestellen. De prijs van de rookkanalen viel best wel mee en dat vond ik heel erg fijn.

De bestelling verliep helemaal goed, omdat deze mooi op tijd geleverd werd. Het rookkanaal heb ik laten bevestigen door de specialist. De trek van het nieuwe rookkanaal is helemaal goed en de hitte en rook word in een keer afgevoerd!