Casual motorkleding

Casual motorkleding

De laatste jaren merkte ik een toenemende populariteit van casual motorkleding. Ik zag steeds vaker mensen rijden in een ‘normale’ spijkerbroek of een ‘normale’ hoodie. Het eerste wat toen natuurlijk in mij opkwam was de vraag: “is dit wel veilig?”. Ik verwacht dan ook dat ik niet de enige was met deze vraag. Ondertussen ben ik na het eerst onderzocht te hebben zelf ook fan van casual motorkleding

Motorjeanshitte-motorhoodies-warm-op-de-motor

In mij ogen zijn motorjeans vooral perfect voor in de zomer. Voor mij is het in ieder geval ideaal aangezien ik een recreatieve motorrijder ben. Het liefst ga ik een middag rond rijden van terras naar terras, dit doe ik dan vaak met een groep vrienden. Lekker een paar drankjes doen in de zon zonder dat ik het te warm heb. Een zwart of leren motorbroek is namelijk niet fijn om in de zon aan te hebben.

Motorhoodie

De motorhoodie is voor mij vooral een kwestie van gemak en luiheid. Als ik even snel op de motor wil springen heb ik geen zin om mezelf helemaal in een motorpak te hijsen. Maar ik wil wel de zelfde bescherming hebben als een echte motorjas. Wat dat betreft is de motorhoodie ideaal. Aan de binnenkant van de hoodie zit extra bescherming. Daarnaast zit er vaak op plekken als ellebogen en schouders een slijtvast paneel wat zorgt voor extra bescherming en versteviging.